De glastuinbouw verandert. De bedrijven worden groter, de ondernemers zakelijker en de processen in de tuinbouw worden uitgebreider en hierdoor ook steeds ingewikkelder.

Op het gebied van elektro-techniek kunnen wij u de volgende diensten aanbieden:

  • Alle voorkomende elektrotechnische werkzaamheden vanuit de glastuinbouw. Zoals o.a. het aansluiten van luchtings- en schermings-motoren, al dan niet computergestuurd, verwarmingsregelingen en assimilatiebelichting.
  • De opbouw van schakelpanelen voor onder andere watertechniek en klimaattechniek worden in eigenbeheer ontworpen en gebouwd, om op een snelle en efficiënte manier in te kunnen spelen op de vragen vanuit de markt.

Vrijwel iedere kweker beschikt over een kleine, of nog meer uitgebreide procescomputer. Al jaren lang levert Marck Water & Elektrotechniek HortiMaX tuinbouwcomputers. Klimaat en substraat-computers vinden hun toepassing in de glastuinbouw als in de boomkwekerij. Van eenvoudige regenautomaat tot aan windows gestuurde procesautomatisering. De samenwerking met HortiMaX heeft ertoe geleid dat vele klanten inmiddels de beste hard- en software in huis hebben om hun processen te besturen en hun resultaten te analyseren. Zie ook http://www.hortimax.nl.